Mácsonya nagyapját meg akarja gyógyítani, ezért végül herceg lesz.

Sánta Tehén

Sánta Tehén

Épül a híd - Merénylet 2021-06-12

2021. június 12. - Kárász

 Már a híd épül.

Rontó az yetikkel átkel a túlpartra, összeszedeti a környék határköveit, hogy beleépítse a pillérekbe.

A távolabbi sziklákat trollparittyával hajítják a helyükre. A trollparittya 2 yetiból áll, akik egy szirtet hintáztatnak. Rontó beirányozza a trollparittyát, majd kilövi a követ. A pillérek helyét gyorsan telehajigálják sziklákkal. Az egyes sziklák a távoli célzás ellenére egyből a meghatározott helyre esnek.

A határkövek arcai szépen díszítik a pilléreket. Kivágja a biztosítékot a cirkáló elfeknél, amikor felismerik az arcokat. A kövek nélkül a területük határtalanná válik. Egyre többen gyülekeznek a folyó túlsó partján, és ordítoznak. Zord arcot vágnak, és Veresd felé mutogatnak.

Rontó a szerelőtéren megépíti a pályalemezt, és betolatja a pillérekre. Csúsztatás közben az alátámasztatlan lemezt yetik tartják a vállukon a szükséges időig. Már az utolsó lemezt csúsztatják.

Elfek átkiáltják a folyón a hadüzenetet.

– Nem gyüttök át!

– De.

– Ez a Senki Földje, itt nem lesz híd!

– De.

Hiába kiabálnak az elfek, a lemez mindjárt eléri a túlsó part hídfőjét. Az elfek vad trombitálásba kezdenek, és nyilazni kezdik a yetiket. A trombitálásra minden irányból elfek kezdenek a hídfő felé futni. Egyik yeti elesik, sok találatot kapott. Rontó átgázol a vízen, pörölyével rendet csinál. Az életben maradt elfek hátrébb húzódnak, onnan nyilaznak. Vértes yetik zárkóznak Rontó mellé. Hoznak neki pajzsot és sisakot.

A hídlemez bekattan a helyére.

Orkok örömmel otthagyják a torony építését, „Husi-husi-elf husi”-t ordítva átrohannak a hídon. Körülállják Rontót, nagyon vérszomjasak.

Az elfek változatlanul nyilaznak, de már nem olyan eredményesek. Mivel a hídépítők a munkaruhát lecserélték hadfelszerelésre.

Az elfek széthúzódnak, mert egy raptor szakasz érkezik. Átvágtatnak az elfek között, rohamozzák az orkokat. Orkok nem futnak, élvezik a harcot és a veszélyt. És szeretik a parázson sült elfet.

Rontó elkapja a legközelebbi raptor nyakát, azzal üt szét a támadók között. A csapkodó raptorral eltöri a többi raptor lábát. A leeső raptorlovasokat az orkok ütik, amíg el nem futnak. De nem futnak el, visszatámadnak.

A küzdelemnek véget vett a hídon átviharzó Mácsonya. Marhányhuszár zászlóalj követi, hogy a megjelenése impozánsabb legyen. Kétszer átgázolnak az elfeken, aztán a látóhatárig üldözik őket.

Az orkok begyűjtik az elf dögöket. Viszik a konyhára.

Vacsora

Irrepit és Mácsonya egy hosszú asztal végében ül, vacsorázik. Barátságos sárga fény világítja be őket, a terem vége eltűnik a homályban.

Pincér már elvette a tányért Irrepit elől, Mácsonya változatlan élvezettel eszik. Párolt eszitse gumók és töltött karajszeletek gombamártásban. Feltehetőleg nem egy délelőtti elfből származik a karaj.

– Rövid távon jól megleszünk itt – duruzsolja Irrepit. – De a torony korszerűtlen. Kérjed Nargilét, hogy vegyen be minket a Világítótorony Szövetségbe. Jó helyen vagyunk, innen látni Rivaldot, Magosvárt és Újkertet. Hátha ad akkor megfelelő kiegészítő kütyüket is.

– Jó.

Irrepit élvezettel nézi, ahogy Mácsonya tömi a fejét.

Vacsora után összeállít egy csomagot Mintré számára. Összekeres csomagocskákat, üvegeket, mindenfélét. Levelet is ír, piros-fekete mintás borítékba csomagolja, selyemzsinórral körbekötözi.

Merénylet Magosváron

Magosvár fölötti hegyen áll Nargilék menedéke, a Fellegvár. Tulajdonképpen erről lett a város elnevezve. 3 robosztus erőd, bástyákkal és fiatornyokkal összekötve. 12 szintes, ebből 5 szint a föld alatt van. Az erődök elsődlegesen hadi létesítmények, de békében hivatalok működnek a különböző szinteken. A hercegi család is itt lakik, a második erőd felső szintjein.

Sötét éjjel van.

Egy csigner kúszik fel a második erőd falán. Az eresz alatt talál egy rést, bejut az ácsolatba. Szemére kaleidoszkópot illeszt, körülnéz. A kaleidoszkóp képmezejében megtalálja az ácsolat feszültséggel terhelt pontjait. Csúszni kezd a gerendákon.

A zugokban felocsúdnak a csőrös kígyók. Kelepelni kezdenek.

Csigner kihúz a csigaházból egy slagos fecskendőt, savas tartalmával bespricceli a gerendák kritikus pontjait.

Kelepelés erősödik, csigner felgyorsít. Csőrös kígyók üldözik, de a csiganyákkal összekent gerendákról leesnek.

Csigner csúszik célja felé, közben folytatja az ácsolat elemeinek rongálását. A gerendák sisteregni kezdenek, recsegnek-ropognak.

Csőrös kígyók elszántan üldözik, kattogásukra szélszerzet testőrök is megjelennek. Ugrálnak, lendülnek gerendáról gerendára, alkalmas pillanatban dobócsillaggal támadják a behatolót.

Csigner egy csomópontra összpontosít a kupola középpontjában. Vargabetűkkel ráközelít, kiüt egy éket a gerendák közül. A szerkezet megrogy, kezd szétcsúszni.

Ez nem akadályozza a szélszerzeteket és csőrös kígyókat a csigner üldözésében.

- - -

Nineteen Eleven békésen alszik. Feje alatt hipokefál, mellette felesége Mintré Tenaf Üszál. Két fia a gyerekágyban szuszog.

A hipokefál fehérről vörös színre vált. Egy kopó nagyságú szárnyas egér ereszkedik Ninet mellére, arcába szuszog. Ninet szeme káprázni kezd, felébred. Az egér összemegy 4 centisre, berepül az ágy alá.

Halk kelepelés hallatszik fentről. Aztán recsegés.

Ninet ébreszti Mintrét. Felkapják a gyerekeket, az ablakfülkébe ugranak. Utolsó pillanatban, mert a plafon lerogy. A torony teljes belső része elindul lefelé, a födémek egymást szakítják át. A szerkezet darabjai végig seprik a falat, de Ninetnek és családjának nem tudnak ártani. Egy gerenda megakad a fülke küszöbében. A gerendán elszántan birkózik a csigner 4 szélszerzettel. A gerendát a hozzáácsolt szerkezet átfordítja, a birkózókkal együtt belezuhan a kavargó porba. A főfal szilárdan áll és széles: a beleépített ablaknyílás biztonságos.

Már 1 perce nem esett le semmi. Lentről recsegés, jajgatás, kiáltozás hallatszik. Porfelhő kavarog az épületben. Csak a szomszédos erődtornyokból jön fény. Ninet hegyikristály monoklit illeszt a szemére, vizsgálódik.

– Vége – mondja. – Megyek segítségért. Ne mozdulj, vigyázz a gyerekekre!

– Vigyázz te is magadra!

– Ha nem jövök, akkor küldök valakit.

– Jelszó?

– 15.

Mintré magához öleli a reszkető gyerekeket. Ninet hatalmas ugrásokkal elindul lefelé. A kiálló csonkokon ugrál, a porfelhőben eltűnik.

Mintré dudorászik, a gyerekek hozzásimulnak. Bent továbbra is sötét van, és por kavarog. Kint fáklyafény világítja be a bástyákat, teraszokat, átjárókat. Pretoriánusok vezetik a mentést.

2 vízköpő lebeg az ablaknyílás elé.

– Add ide a gyerekeket!

– 9?

– 6 – válaszolja egyszerre a 2 vízköpő.

 

(Jelszó stimmel: 9+6=15.) Mintré a gyerekeket a vízköpők hátára dobja, azok a falat dugóhúzóban kerülve lesiklanak az erőd lába felé.

Mintré megnyugodva ücsörög az ablakkeretben. Kicsit fázik, mert csak hálóing van rajta.

– Ugorj le! – kiált föl egy pretoriánus szócsövön.

– 11?

– 4 – jön a válasz.

(Jelszó ismét stimmel: 11+4=15.) Mintré kiugrik, zuhan lefelé.

Összeadásnál és kivonásnál nem mert bonyolultabb rejtvényeket föladni a mentő személyzetnek, mert oktatásuk feltehetően a szorzást és osztást már nem tartalmazza. De mentésből ötösre vizsgáztak.

Az udvarból elrugaszkodik egy troll, suhan szembe a zuhanó Mintrével. Amikor egy magasságba érnek, elkapja Mintrét, magához öleli. Visszaesik, könnyedén földet ér. Körülveszik a testőrök. Odafurakodik Ninet a gyerekekkel, testőr egyenruhát ad rá. Egész család testőr ruhában van, észrevétlenül elvegyülnek a testőrök sokaságában.

Rengeteg testőr tolong a bástya előudvarában, mindenki segíteni akar. A tisztek a mentési munkát szervezik, a tömeget fegyelmezik. Törpék elkezdik a romok bontását, kutyafejű tathárok szaglásznak túlélők és halottak után.

A törmelékből kihúzzák Nargile herceg holttestét.

Minden toronyban félreverik a harangot, az állományt harckészültségbe helyezik. Az alsóvárosban is fények gyulladnak.

 

Előző rész >

Következő rész >

Tartalomjegyzék  >

Klopédia >

A bejegyzés trackback címe:

https://hejakutmacsonya.blog.hu/api/trackback/id/tr6216592124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása